duminică, 15 mai 2016

Cheescake cu ciocolata alba



  • Pentru blat, avem nevoie de:

- 300 g biscuiti petit beurre
- 200 g unt 

  • Pentru crema, avem nevoie de:

- 600 g crema de branza Goldessa
- 200 g ciocolata alba Bellarom
- 200 ml frisca lichida Pilos
- 100 g zahar pudra
- esenta vanilie/miezul de la o pastaie vanilie

  • Cum procedam:

- se tapeteaza o forma rotunda (28 cm) cu hartie de copt; biscuitii se maruntesc la robot si se amesteca cu untul topit, pana se umezesc bine. Se pune amestecul in tava si se niveleaza bine, pentru a obtine un strat uniform si bine legat. Tava se pune la frigider, pana preparam crema
- pentru crema, se pune intr-un bol crema de branza, scursa bine de apa, alaturi de zaharul pudra si esenta si se amesteca bine, la viteza mare; se adauga apoi frisca batuta, se amesteca, iar la final ciocolata alba topita; se amesteca toata compozitia si se lasa putin la racit
- se omogenizeaza totul si se adauga aceasta compozitie peste blatul de biscuiti; se orneaza dupa imaginatie si se pune totul la frigider pentru cel putin 6 ore; ideal ar fi sa ramana peste noapte, pentru a se intari bine.


Este absolut delicios!
Pofta mare!




Multumesc, Teo, pentru reteta!

marți, 10 mai 2016

Pască cu ciocolată


  • Pentru blat, avem nevoie de:

- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 1 lingura apa
- 3 linguri faina
- esenta rom
  • Pentru crema de ciocolată:

- 8 ouă
- 250 g zahăr 
- 500 g smântână 
- 35 g cacao
- 100 g ciocolată cu lapte
- 100 g unt
- esență rom

  • Cum procedăm:

- pentru a pregăti blatul, separăm albușul de gălbenuș. Albușurile se bat spumă tare, împreună cu zaharul și esența de rom.
- gălbenușurile se amestecă cu celelalte ingrediente, iar la final se adăugă albușurile.
- compoziția se pune într-o tavă (eu am folosit de tort, cu diametrul de 28 cm) tapetată cu hârtie de copt  și se dă la cuptor pentru 15-20 min.
- pentru crema de ciocolată, albușurile se separă de gălbenușuri; 
- gălbenușurile se freacă cu zahărul, se adaugă smântâna și se fierbe la foc mic, amestecând continuu, până se îngroașă 
- se ia de pe foc, se adăugă cacao și ciocolata topită și se lasă puțin la răcit 
- se adăugă untul topit, albușurile bătute spumă și esența 
- toată crema obținută se pune în tava de tort, peste blat și se dă la cuptor, preîncălzit la 170°, pentru aproximativ 50-60 min; se poate face testul scobitorii. 

Poftă mare!

sâmbătă, 7 mai 2016

Supă cremă de broccoli


  • Avem nevoie de:

- 500 g broccoli 
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 bucată țelină 
- 1 păstârnac
- 2 cartofi
- 3 căței usturoi
- unt
- 2 linguri generoase smântână 
- sare, piper

  • Cum procedam:

- se curăță morcovul şi se dă pe răzătoare; se taie ceapa mărunt, la fel și celelalte legume
- toate legumele se pun la călit în puțin unt; se adăugă apă și se lasă la fiert
- când sunt aproape fierte, se adăugă cartofii și usturoiul
- adăugăm buchețelele de broccoli când cartofii sunt aproape fierți 
- când totul este fiert se scoate zeama și se blenduiesc toate legumele, în cratiță în care au fiert
- smântână se amestecă cu putină zeamă de la legume și se adăugă în cratiță, omogenizând bine
- se adăugă zeamă, pentru a ajunge la consistența dorită, se condimentează și se mai lasă pe foc 2-3 minute.


Poftă mare!