vineri, 10 iulie 2015

Focaccia cu ierburi aromatice





  • Avem nevoie de:

- 350 g făină 
- 200 ml apă călduță 
- 1 plic drojdie uscată 
- 2 lingurițe zahăr 
- 1 linguriță sare
- 1 lingură ulei măsline 
- 1 linguriță busuioc
- 1 linguriță organe
- 1 linguriță rozmarin

  • Cum procedam

- se amestecă apa cu zahărul, sarea și drojdia; se amestecă bine, până se dizolvă toate și se lasă la odihnit pentru 10 min.
- într-un bol incapator cernem faina si ii facem o gropita in mijloc, unde urmeaza sa turnam amestecul de drojdie (maiaua). Turnam apoi si uleiul de masline si framantam cca 5 minute, sau pana avem un aluat omogen, elastic, care sa nu se lipească de degete;
- aluatul se acoperă cu un prosop și se lasă la crescut, la loc călduț, pentru aproximativ 1 oră  (trebuie sa-si dueleze volumul).
- Dupa o ora, sau cand aluatul isi dubleaza volumul, il apasam usor cu degetele pentru a scoate aerul, apoi il intindem cu sucitorul si punem ierburile aromatice în mijloc și framantam bine pentru a le distribui pe toată suprafața aluatului;
- aluatul se pune într-o tavă de tort, cu pereți detașabili, unsă cu puțin unt, distribuindu-se pe toată suprafața tăvii; ne ajutăm de o lingură pentru a-l întinde uniform;
- se lasă să crească în tavă pentru aproximativ 20 min, după care, cu degetul se fac gropițe pe toată suprafața aluatului (nu foarte apropiate unele de altele) și se mai lasă la crescut 20 min;
- se toarnă peste aluat ulei de măsline, asigurându - ne că a pătruns bine și în găurile formate și se presară deasupra ierburi aromatice;
- tava se pune la cuptor pentru aproximativ 30-40 min, până se rumenește frumos.

Poftă mare!




După o rețetă Teo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu