- Pentru blat, avem nevoie de:
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 1 lingura ulei
- 1 lingura apa
- 3 linguri faina
- esenta rom
- Pentru crema de brânză, avem nevoie de:
- 6 ouă
- 650 g brânză dulce de vaci (folosesc de obicei de la lidl, la găletușă de 1 kg)
- 200 g smântână
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 2 linguri mai pline făină
- stafide (opțional)
- Cum procedăm:
- pentru a pregăti blatul, separăm albușul de gălbenuș. Albușurile se bat spumă tare, împreună cu zaharul și esența de rom.
- gălbenușurile se amestecă cu celelalte ingrediente, iar la final se adăugă albușurile.
- compoziția se pune într-o tavă (eu am folosit de tort, cu diametrul de 28 cm) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 10-15 min.
- pentru a pregăti crema, se amestecă brânza cu smântâna și zahărul și se mixează bine. Se adaugă treptat câte un gălbenuș și se mixează după fiecare; se pune apoi zahărul vanilat, făină și stafidele (dacă ați ales să folosiți)
- se adaugă albușurile bătute spumă tare și se încorporează în restul compoziției, cu o spatulă, de jos în sus
- se toarnă crema de brânză în tavă peste aluat și se pune la cuptorul preîncălzit la 170°, până se rumenește și trece testul scobitorii (aprox 50 min).
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu