marți, 16 octombrie 2018

Chec cu pere





  • Avem nevoie de:

- 3 ouă
- 120 g unt moale (la temperatura camerei)
- 160 g făină
- 2 pere mai tari (aprox. 250-300 g)
- 1-2 linguri zahăr brut (după preferință)
- 2 lingurițe praf de copt bio


  • Cum procedăm:

- untul se mixează bine cu zahărul
- se adăugă ouăle pe rând, mixând după fiecare în parte
- teptat se adăugă făina și praful de copt, mixând pentru a omogeniza bine
- peste compoziția obținută, care este una mai groasă/densă, se adăugă perele, curățate de coajă și tăiate cubulețe; se amestecă ușor cu o lingură
- tot amestecul se pune într-o tavă de chec; eu am pus într-o formă de silicon tip urs
- se pune în cuptorul preîncălzit, la 180 g, pentru aproximativ 30 min.
- se scoate din formă și se taie după ce se răcește.

Gustos și sănătos!

Sursă: Flaveur

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu