- Avem nevoie de:
- 4 ouă
- 200 g făină
- 150 g zahăr brut
- 80 g nucă măcinată
- 100 ml apă
- 100 ml ulei
- 5 g praf de copt (1/2 plic)
- 1 linguriță carob (pudră de roşcove)
- Cum procedăm:
- separăm gălbenușurile de albușuri
- gălbenușurile le amestecăm cu jumătate din cantitatea de zahăr, cu apa, uleiul, făina, praful de copt și nuca măcinată
- albușurile se bat spumă tare cu cealaltă jumătate de zahăr și se încorporează ușor peste prima compoziție, amestecând cu o spatulă de jos în sus
- compoziția rezultată se toarnă într-o formă mare de cozonac, lăsându-se câteva linguri, care se amestecă cu carobul. Se toarnă compoziția cu carob în tavă și cu o furculiță se marmorează checul (se introduce furculița până la fundul tăvii și se scoate la suprafață, continuând astfel pe toată suprafața checului)
- se presară deasupra nucă măcinată, amestecată cu puțin zahăr
- se dă la cuptorul preîncălzit la 170°, pentru aprox 45 min, sau până trece testul scobitorii.
Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu