sâmbătă, 30 iunie 2018

Humus cu sfeclă roșie






  • Avem nevoie de:

- 400 g năut  (o conservă)
- 1 sfeclă roșie micuță
- 2 căței de usturoi
- 2-3 lingurițe tahini (sau după preferință)
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- sare


  • Cum procedăm:

- sfecla roșie se spală bine și se pune la fiert întreaga, în apă cu puțină sare; se lasă la fiert până când intră ușor furculița în ea
- se pun în robotul de bucătărie năutul scurs, sfecla curățată de coajă și tăiată cuburi, usturoiul și puțină zeamă din conserva de năut; se mixează bine, până se obține un amestec omogen, cremos
- se pune compoziția într-un castron, se adăugă tahini, zeama de lămâie, puțin ulei de măsline și sare, toate după gust.
- se pune pe pâine și se savurează

Sursă: Teo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu