- Avem nevoie de:
- 1 dovlecel măricel
- 2-3 linguri pline de ricotta
- 1 ou
- 1-2 căței de usturoi
- 2 linguri pesmet
- mărar
- oregano
- busuioc
- sare (sau fără pentru copii mai mici)
- Cum procedăm:
- dovlecelul îl curățăm, spălăm, îl dăm pe răzătoarea mică și îl scurgem bine de zeamă
- se amestecă oul cu ricotta, se adăugă dovlecelul și celelalte ingrediente și se omogenizează bine
- se formează chifteluțele (bile mai mari, ușor turtite între palme, mai groase pentru a nu se usca în cuptor), se pun pe o tavă, pe hârtie de copt și se bagă în cuptor până se rumenesc frumos pe ambele părți.
Noi le-am servit lângă piure de cartofi și un sos de iaurt cu mărar. Poftă mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu