sâmbătă, 9 iunie 2018

Chifteluțe de dovlecel cu ricotta





  • Avem nevoie de:

- 1 dovlecel măricel
- 2-3 linguri pline de ricotta
- 1 ou
- 1-2 căței de usturoi
- mărar
- oregano
- busuioc
- sare (sau fără pentru copii mai mici)


  • Cum procedăm:

- dovlecelul îl curățăm, spălăm, îl dăm pe răzătoarea mică și îl scurgem bine de zeamă
- se amestecă oul cu ricotta, se adăugă dovlecelul și celelalte ingrediente și se omogenizează bine
- se formează chifteluțele (bile mai mari, ușor turtite între palme, mai groase pentru a nu se usca în cuptor), se pun pe o tavă, pe hârtie de copt și se bagă în cuptor până se rumenesc frumos pe ambele părți.

Noi le-am servit lângă piure de cartofi și un sos de iaurt cu mărar. Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu