miercuri, 20 iunie 2018

Mini tartă cu ricotta și spanac





  • Avem nevoie de:

-  1 felie pâine integrală
- unt
- 1 ou
- 2-3 linguri smântână
- 3 cuburi spanac congelat
- 2-3 linguri ricotta
- mărar
-sare
- lapte
- cașcaval


  • Cum procedăm:

- se tapetează un vas ceramic (aprox. 14 cm) cu bucăți din miezul de pâine
- printre bucățile de pâine se adăugă câteva cubulețe de unt
- oul se bate și se amestecă cu smântâna;  se poate adăuga puțină sare. Acest amestec se toarnă în tavă, peste blatul de pâine
- se adăugă un strat de cașcaval ras
- cele 3 cuburi de spanac se pun la dezghețat în apă fierbinte. Se scurge spanacul și se pune în blender, cu puțin lapte
- spanacul blenduit se amestecă cu ricotta și mărar, se poate adăuga puțină sare și se toarnă în tavă
- ultimul strat va fi de cașcaval ras
- se dă la cuptor, la foc potrivit pentru aproximativ 45 min, sau până se rumenește cașcavalul

E tare gustoasă, destul de moale în interior!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu