marți, 10 august 2010

Cartofi taranesti, la cuptor


               Pe caldurile astea nu prea mai merge carnea, asa incat astazi am facut aceasta reteta, invatata de la mama. Ea ii spunea simplu "cartofi la cuptor".


  • Avem nevoie de:
- cartofi (cam jumatate sau chiar 1 kg)
- 2 cepe mai mari
- pasta de tomate/bulion
- 2 rosii
- sare/vegeta
- piper
- cimbru
- 4-5 catei usturoi (in functie de cat de usturoiat preferati)
- 1 lingura zahar


  • Cum procedam:
- punem cartofii la fiert, in coaja
- dupa ce s-au fiert, ii curatam, ii taiem cubulete sau stil cartofi pai si ii punem intr-un vas de yena
- pregatim sosul: taiem marunt cele 2 cepe si le punem la calit in putin ulei. Adaugam pasta de tomate si rosiile taiate cubulete. Condimentam cu sare/vegeta, piper si cimbru (daca preferati). Adaugam acum si lingura rasa de zahar, pentru a indulci putin sosul.
- sosul astfel preparat il turnam peste cartofi si amestecam bine
- pisam usturoiul, pe care il adaugam peste cartofi, amestecand. Daca mai este nevoie, acum mai putem adauga si sare.
- punem totul la cuptor pentru aproximativ 40-45 min, la foc potrivit.

Se pot servi cu acritura sau alaturi de carnati prajiti, dupa preferinta!


Sa aveti pofta!




2 comentarii: