vineri, 13 august 2010

Tort cu mere



Va place marul in prajituri? Eu nu sunt fan, dar reteta asta am agreat-o.
Multumiri pe aceasta cale lui Fluturas, care a venit cu ideea. :-)


  • Pentru blat avem nevoie de:
- 3 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1 plic zahar vanilat
- esenta de rom (optional)

  • Pentru partea de deasupra:
- 1 kg mere
- 1 cana zahar

  • Cum procedam:
- curatam merele de coaja, le taiem cubulete si le amestecam cu acea cana de zahar. Se unge o tava cu putin unt, sau ulei si se pun merele la cuptor pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit, pentru a se carameliza putin.
Pont: e bine sa nu faceti prajitura intr-o tava cu peretii detasabili, deoarece riscati sa se scurga tot siropul de la mere in cuptor. Va spune un patit! :-)
- se separa albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, faina si esenta. Albusurile se bat spuma si se adauga restului de ingrediente, amestecand totul de jos in sus.
- toata aceasta compozitie, care nu este foarte consistenta/solida, se toarna in tava peste mere, in asa fel incat acestea sa fie acoperite bine.
- se pune tava la cuptor pentru inca jumatate de ora si este totul gata cand trece proba scobitorii.
- dupa ce il scoatem din tava, tortul se intoarce in asa fel incat sa fie cu merele deasupra si se orneaza dupa preferinta... sau nu.










Sa aveti pofta!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu