sâmbătă, 20 aprilie 2019

Pască cu brânză, fără aluat





  • Avem nevoie de:

- 700 g brânză dulce de vaci
- 400 g smântână
- 6 ouă mari
- 250 g zahăr
- 150 g unt la temperatura camerei
- 4 linguri făină (mai pline, aprox. 140 g)
- 4 linguri rase griș
- 1 mână stafide, opțional
- pudră de vanilie


  • Cum procedăm:

- mixăm ouăle întregi, fără să le separăm, cu zahărul, până se omogenizează
- adăugăm brânza și mixăm, până se încorporează bine
- treptat, se adaugă făina, se omogenizează, apoi grișul și untul
- încorporăm și smântâna și stafidele, în cazul în care decideți să folosiți și pudra de vanilie
- compoziția se pune într-o tavă tapetată cu unt și făină, cu pereți detașabili, 28 cm diametrul și se bagă în cuptorul preîncălzit la 170°, pentru aprox 50 min.

Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu