- Avem nevoie de :
- 500 g biscuiți simpli
- 150 g unt
- 300 g zahăr
- 300 ml lapte
- 100 g rahat
- 100 g nucă măcinată
- 2 linguri cacao
- 2 plicuri zahăr vanilat
- esență rom
- Cum procedăm:
- biscuiții se mărunțesc în robot; se pun într-un castron, împreună cu cacao
- laptele se pune pe foc, împreună cu zahărul și zahărul vanilat. Se fierbe câteva secunde până se dizolvă bine tot zahărul.
- în laptele fierbinte se adăugă untul și se amestecă bine până se topește, adăugându-se și esența de rom
- acest sirop cald se toarnă ușor peste biscuiți, amestecând cu grijă pentru ca aceștia să fie pătrunși, fără a-i sfărâma.
- se adăugă nuca măcinată și rahatul tăiat mărunt și se omogenizează
- se formează biluțe din această compoziție, care se tăvălesc apoi prin nucă măcinată/nucă de cocos/zahăr, etc.
- pentru salam, se adăugă compoziție pe lungul unei folii alimentare și se rulează strâns
- se pun la frigider biluțele și salamul și se lasă cateva ore la rece sau peste noapte
- salamul de biscuiți se taie felii și se savurează :-)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu