marți, 24 august 2010

Faguri


         O prajitura pe care o pregatea mama, in special de sarbatorile de iarna, alaturi de nuci. Pentru a le putea pregati, ne trebuie insa o forma speciala.


  • Pentru faguri, avem nevoie de:
- 7 ouă
- 9 linguri de zahăr
- 9 linguri ulei
- 12 linguri făină
- 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeama de lamaie/oţet
- 1 linguriţă sare
- esenta vanilie, coaja de lamaie

  • Pentru crema, avem nevoie de:
- 1 pachet de unt (sau margarină)
- ½ kg rahat
- lămâie (dupa gust)

  • Cum procedam:
- amestecam toate ingredientele de mai sus, pentru faguri. Se va obtine o compozitie nu foarte consistenta, aproximativ ca o smantana. Forma speciala pentru faguri se incalzeste pe ochiul de la aragaz si se unge cu putin ulei. Pe o singura parte a formei se pun 2 lingurite de compozitie, una sub alta. Se inchide forma si se coace pe aragaz, aproximativ 10-15 min, alternand pe o parte si pe alta.
La fel se procedeaza pana se termina toata compozitia.
- se pregateste crema: se da rahatul la robot, sau masina de tocat, se amesteca cu untul si zeama de lamaie, dupa gust. Se aseaza crema in mijlocul unei parti de fagure si se preseaza apoi cu cealalta parte de fagure.

Nu e foarte complicat si ies si gustosi. Puteti alege orice crema va place pentru a-i umple.

Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu