O prajitura pe care o pregatea mama, in special de sarbatorile de iarna, alaturi de nuci. Pentru a le putea pregati, ne trebuie insa o forma speciala.
Pentru faguri, avem nevoie de:
- 7 ouă
- 9 linguri de zahăr
- 9 linguri ulei- 12 linguri făină
- 1 linguriţă bicarbonat stins cu zeama de lamaie/oţet
- 1 linguriţă sare
- esenta vanilie, coaja de lamaie
- Pentru crema, avem nevoie de:
- ½ kg rahat
- lămâie (dupa gust)
- Cum procedam:
La fel se procedeaza pana se termina toata compozitia.
- se pregateste crema: se da rahatul la robot, sau masina de tocat, se amesteca cu untul si zeama de lamaie, dupa gust. Se aseaza crema in mijlocul unei parti de fagure si se preseaza apoi cu cealalta parte de fagure.
Nu e foarte complicat si ies si gustosi. Puteti alege orice crema va place pentru a-i umple.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu