- Avem nevoie de:
- 300 g faina
- 3 linguri zahar
- 1 ou
- 1 iaurt grecesc (150 g)
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 plic praf copt
- 1 lingura ulei
- 1 varf cutit sare
- esenta vanilie si lamaie
- zahar pudra
- Cum procedam:
- intr-un vas se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, sarea, esenta, oul si iaurtul; se amesteca bine, obtinandu-se un aluat destul de moale. Daca este prea moale, se mai adauga putina faina, in asa fel incat sa nu stam cu el lipic de degete sau vas.
- se adauga lingura de ulei si se continua omogenizarea.
- spatiul de lucru se presara generos cu faina; se intinde o foaie nici prea subtire (riscam sa facem gogosile prea crocante), dar nici prea groasa (nu se coc bine in interior) si cu ajutorul unei forme rotunde sau a gurii unei cani incepem sa contruim minunatiile. :-)
- gogosile se pun la prajit in baie ulei incins; se scot pe un servetel, pentru a absorbi surplusul de ulei si se pudreaza apoi cu zahar pudra.
Pofta mare!
Reteta preluata de pe bucatareselevesele.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu