miercuri, 9 martie 2011

Amandine





O reteta pe care am gasit-o la Vio si pe care am tinut neaparat sa o incerc, cu mici modificari.
Multumesc, Vio!





  • Avem nevoie de:
Pentru blat:
- 5 oua
- 1 cana zahar
- 1 cana faina
- 3-4 linguri cacao
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat

Pentru sirop:
- 1 cana apa
- 5 linguri zahar
- 1 esenta rom

Pentru crema:
- eu am folosit un plic de la dr. oetker, cu ciocolata, trufe si rom (din comoditate si lipsa de timp), dar se poate face foarte bine si in casa.

Pentru glazura:
- 2 ciocolate (eu am folosit cu lapte)
- 3 linguri margarina
- 1 lingura ulei, pentru a-i da stralucire

  • Cum procedam:
- pentru blat, amestecam toate ingredientele, cu mentiunea ca ouale se bat intregi, fara a separa albusul de galbenus si se pune la cuptor pentru 25-30 min.
- in cazul siropului, se caramelizeaza mai intai zaharul, apoi se adauga apa si esenta si se lasa pe foc pana se dizolva bine
- la crema pe care am folosit-o eu se urmeaza instructiunile de pe pachet
- glazura se face la bain marie si se omogenizeaza bine
- blatul se taie mai intai in jumate, pentru a se maneva mai usor, apoi se taie ca la tort. Se insiropeaza primul blat, se adauga crema, se pune al doilea blat si se insiropeaza, iar apoi se pune la frigider pentru aproximativ 1 ora. Dupa acest timp, scoatem din frigider, taiem prajitura in patratele, pe care le distantam putin si apoi turnam, cu generozitate, glazura. Putem sa facem si model deasupra, dupa inspiratie.
Se mai pune la frigider, pentru a se intari glazura si se poate consuma.



Absolut delicioasa! Sa aveti pofta!

Un comentariu:

  1. te astept pe blogul meu sa-ti ridici premiul pe care ti l-am oferit!! spor la bucatarit

    RăspundețiȘtergere