luni, 28 martie 2011

Spanac

       Nu sunt neaparat o fana a "ierburilor", insa dupa reteta asta, spanacul a fost pe placul meu.

  • Avem nevoie de:
- 1 kg spanac (eu am ramas chiar cu mai putin dupa ce l-am ales)
- putin unt/ulei
- o lingura de faina
- 1/2 cana lapte (sau mai mult, dupa preferinta)
- 3-4 catei usturoi
- 2-3 linguri smantana
- sare

  • Cum procedam:
- alegem spanacul si il spalam bine de tot. (partea asta nu imi face deloc placere :-)
- se pune apa pe foc si in momentul in care fierbe se adauga frunzele de spanac si se lasa sa dea in clocot. Se scot frunzele si se lasa sa se raceasca putin.
- preparam un sos bechamel din unt/ulei, faina si lapte: se pune untul/uleiul la incins intr-o craticioara, se adauga faina si se amesteca bine cu telul, apoi treptat se toarna si laptele, pana ajungeti la o consistenta preferata a sosului.
- spanacul se toaca bine, pe un fund de lemn, si se auaga in sosul preparat, omogenizandu-se bine.
- se paseaza usturoiul si se adauga, alaturi de sare si de smantana.





Pofta mare sa aveti!

7 comentarii:

  1. Imi place mult spanacul. Dar imi place si cum l-ai ornat...o idee super! O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat niciodata sa prepar separat sosul dar pare o idee buna :)
    Am sa incerc si eu reteta ta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cris, mie mi-a placut asa mai mult decat in alte variante.
    Pofta mare cand o fi sa fie!

    RăspundețiȘtergere
  4. te premiez din nou...gasesti premiul pe blogul meu..:)

    RăspundețiȘtergere