vineri, 27 ianuarie 2012

Budinca pentru strumfi




  • Avem nevoie de:  
- cus cus
- 2 mere
- 250 g branza (eu am facut-o in casa)
- putin lapte
- 100 g iaurt natural
- 1-2 linguri zahar, de preferat brut
- 2 oua

  • Cum procedam:
- se face separat branza (eu am folosit pastile de ca lactic, dar se poate face si cu lamaie) si se fierbe cus cus-ul aproximativ 6-7 min. Dupa fierbere se scurge intr-o sita; am obtinut cam un castronel de cus cus.
- se dau merele pe razatoare si se amesteca cu zaharul
- se unge vasul de yena cu putin unt, apoi se adauga alternativ, in straturi cus cus, marul, branza amestecata cu laptele si iaurtul
- peste toate aceste ingrediente se toarna ouale batute bine, astfel incat sa acopere tot vasul. Ideal ar fi sa ajunga chiar pana la fund, pentru a lega mai bine toata nebunia.
- se pune la cuptor la foc potrivit, pana se rumeneste oul


Se poate consuma si de catre cei mari, nu e rea deloc! :-)





Pofta mare sa aveti!

3 comentarii:

  1. te premiez din nou!!! spor la bucate pentru strumfi!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super idee cu budinca. Chiar aveam cus cus dar nu ma gandeam sa-l fac budinca. Te anunt cum mi-a iesit!
    Flori

    RăspundețiȘtergere
  3. Mersi, Flori!
    Strumful meu a papat-o chiar bine. :-)

    Astept si eu cu interes retetele tale, ca raman mereu in pana de idei cu mancarea ei.

    RăspundețiȘtergere