luni, 20 august 2012

Regina de ciocolata


O prajitura, cu nuca si ciocolata, absolut delicioasa!

  • Pentru blat, avem nevoie de:
-  6 albusuri
- 250 g zahar
- 250 g nuca tocata grosier
- 2 linguri cacao

  • Pentru crema, avem nevoie de:
- 6 galbenusuri
- 200 g zahar tos sau nomal
- 2 linguri apa fierbinte
- 2 linguri cacao
- 50 g ciocolata cu lapte
- 150 g unt
- esenta rom

  • Cum procedam:
- Se face mai intai blatul. Separam albusurile de galbenus si se bat spuma, cu un praf de sare. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza la viteza mare. Se adauga apoi nucile tocate si cacao si se omogenizeaza bine cu o spatula/lingura, de jos in sus. Toata compozitia se toarna intr-o tava dreptunghiulara, tapeta cu hartie de copt, si se da la cuptor pentru aproximativ 25-30 min, la foc potrivit.
- Pentru a prepara crema, amestecam zaharul cu apa si cacao. Galbenusurile le punem intr-o craticioara, la bain marie, peste ele adaugand amestecul de zahar. Se lasa totul pe foc pentru aproximativ 10-15 min, pana se topeste zaharul si se omogenizeaza compozitia. Cand acest lucru s-a realizat, se lasa crema sa se raceasca.
Intr-un vas se mixeaza untul, peste care, treptat, se adauga putin cate putin din crema racita, mixandu-se continuu, iar la final esenta de rom, dupa gust.
- Dupa ce blatul s-a racit, se scoate pe un platou (eu l-am pus cu tot cu hartia de copt, deoarece blatul nu este foarte solid), se pune crema deasupra si se orneaza dupa gust si dispozitie.


Este extraordinara!  
Pofta mare sa aveti!










Dupa o reteta Laura Sava.

2 comentarii:

  1. arata bine, dar de ce se cheama regina de ciocolata??:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa se numea, acolo unde am gasit-o. Probabil pentru ca e tare ciocolatoasa si delicioasa. :-)

    RăspundețiȘtergere