sâmbătă, 14 decembrie 2013

Pariziene cu dulceata



  • Pentru aluat, avem nevoie de:

- 500 g faina
- 100 g zahar
-50 g unt
- 2 lingurite miere
- 150 ml lapte
- 2 oua
- 4 linguri ulei
- 1 plic drojdie uscata (7 g)
- sare
- esenta

  • Cum procedam:

- in mod normal, se face o maia din 100 g faina, drojdia si mierea toate dizolvate in putin lapte cald, care se omogenizeaza bine si se lasa la crescut. Eu am amestecat ingredientele pentru aluat, trecand peste aceasta etapa.
- am amestecat ouale, zaharul, untul topit, uleiul, esenta, laptele, mierea si, treptat, faina amestecata cu drojdia. Se framanta totul si se obtine un aluat elastic care se lasa la crescut pentru aproximativ 1 ora, pana isi dubleaza volumul.
- aluatul se imparte apoi in 9 bilute, fiecare dintre ele intinsa sub forma de dreptunghi. Se traseaza o linie la mijloc: pe una dintre jumatati se pune dulceata, iar cealalta jumatate se taie in fasii subtiri.
- rulam partea pe care am pus dulceata, in asa fel incat fasiile vor fi infasurate deasupra rulourilor.
- parizienele astfel formate se lasa in tava la crescut, apoi se ung cu ou si se dau la cuptor, pana se rumenesc frumos.
- se pot umple cu orice doriti.

Pofta mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu