vineri, 26 iunie 2015

Poale în brâu





  • Pentru aluat, avem nevoie de:

- 1 ou
- 500 g făină
- 50 g unt
- un praf sare
- apă călduță
- 1 plic drojdie uscată


  • Pentru umplutură:

- brânză de vaci
- smântână
- 2 ouă
- zahăr (cât de dulce vă doriți să fie)
- 1 plic zahăr vanilat
- esență de rom


  • Cum procedam:

- pregătim mai întâi aluatul; într-un lighean încăpător se pune făina, drojdia, praful de sare, se adăugă oul şi se amestecă bine. Se adaugă puțin câte puțin apă călduță, până se obține un aluat care se poate desprinde de pe degete. Se lasă la crescut, acoperit cu un prosop, până la dublarea volumului.
- compoziția de brânză se prepară amestecând toate ingredientele enumerate.
- după ce aluatul a crescut suficient, se rup bucăți din el, se întinde cu sucitorul, într-o formă ovală fiecare bucată, se pune cremă de brânză în mijloc, se pliază foaia întinsă, se rulează puțin marginile și se presează bine, pentru a nu curge compoziția
- fiecare plăcintă astfel formată se pune la rumenit într-o tigaie, cu ulei încins. Se coace pe ambele părți, iar când este gata se pudrează cu zahăr vanilat.


Poftă mare!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu