joi, 31 mai 2018

Tortilla de patatas






  • Avem nevoie de:

- 4 cartofi
- 1 ceapă micuta/medie
- 4 ouă
- sare


  • Cum procedăm:

- ceapa se curăță, se taie în jumate și apoi solzișori foarte subțiri
- cartofii se curăță, se taie în jumate, fiecare jumătate încă o dată pe lungime și apoi se taie felii foarte subțiri
-cartofii și ceapa se pun la prăjit în ulei, într-o cratiță antiaderentă, adăugând sare spre final
- după ce s-au prăjit, se pun la scurs într-o sită
- ouăle se bat bine într-un castron, se pune sare, se adăugă amestecul de cartofi și se omogenizează
- acest amestec se pune într-o tigaie antiaderentă, unsă cu un strop de ulei, i se dă o formă rotundă și se lasă la rumenit. Ne dăm seama după marginile rumenite dacă este gata pe această parte.
- pentru a întoarce omleta, se așează o farfurie deasupra tigăii și se răstoarnă rapid peste ea conținutul, urmând apoi să transferăm omleta în tigaie pentru a se rumeni și pe această parte. Se lasă câteva minute și este gata de savurat. :-)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu