Ca si priconucile si bezelele imi place sa le fac cand am chef de ceva dulce si usor de pregatit.
- Avem nevoie de:
- 2 albusuri
- 3/4 cana de zahar
- esenta de vanilie
- Cum procedam:
- batem albusurile, impreuna ce celelalte ingrediente, bine de tot cu ajutorul mixerului, pana obtinem o spuma tare
- "construim" bezelele si le asezam pe tava, in care am pus inainte, neaparat, hartie de copt... altfel, se lipesc si se ard pe fund.
- punem bezelele la cuptor pentru aproximativ 30-40 min, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa.
- cand sunt gata inchidem usa cuptorului si le lasam inauntru sa se raceasca.
Sa aveti pofta!
Nu am mai facut bezele de cand aveam 11 ani. Atunci au iesit niste chestii lipicioase pe care le puteai arunca dupa caini :))
RăspundețiȘtergereNu stiu daca m-as apuca sa fac asa ceva pt ca am ramas cu sechele :))!
:-) Ce simpatica ai fost!
RăspundețiȘtergereEu, prima data cand am facut, le-am pus direct pe tava, fara hartie de copt... fiasco total.
Dar, dupa, au iesit foarte bune, crocante.
Multa bafta, in caz ca vei face din nou! :-)