duminică, 25 iulie 2010

Bezele



Ca si priconucile si bezelele imi place sa le fac cand am chef de ceva dulce si usor de pregatit.

  • Avem nevoie de:
- 2 albusuri
- 3/4 cana de zahar
- esenta de vanilie

  • Cum procedam:
- batem albusurile, impreuna ce celelalte ingrediente, bine de tot cu ajutorul mixerului, pana obtinem o spuma tare
- "construim" bezelele si le asezam pe tava, in care am pus inainte, neaparat, hartie de copt... altfel, se lipesc si se ard pe fund.
- punem bezelele la cuptor pentru aproximativ 30-40 min, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa.
- cand sunt gata inchidem usa cuptorului si le lasam inauntru sa se raceasca.

Sa aveti pofta!

2 comentarii:

  1. Nu am mai facut bezele de cand aveam 11 ani. Atunci au iesit niste chestii lipicioase pe care le puteai arunca dupa caini :))
    Nu stiu daca m-as apuca sa fac asa ceva pt ca am ramas cu sechele :))!

    RăspundețiȘtergere
  2. :-) Ce simpatica ai fost!

    Eu, prima data cand am facut, le-am pus direct pe tava, fara hartie de copt... fiasco total.
    Dar, dupa, au iesit foarte bune, crocante.

    Multa bafta, in caz ca vei face din nou! :-)

    RăspundețiȘtergere