marți, 6 iulie 2010

Ostropel de pui cu cartofi


Este una dintre mancarurile preferate ale sotului. Daca as face-o mereu ar fi fericit. :-)

  • Avem nevoie de:
- o bucata piept de pui
- cartofi
- o ceapa
- 3-4 catei de usturoi (depinde cat de usturoiata vreti mancarea)
- pasta de tomate
- o legatura patrunjel (optional)
- sare

- piper

  • Cum procedam:
- taiem puiul cubulete si il punem la prajit intr-o tigaie
- dupa, adaugam ceapa si o lasam putin la calit
- peste punem pasta de tomate si apa, cat sa acopere tot ce avem in cratita
- adaugam sare si lasam la fiert
- cand carnea este aproape fiarta adaugam si cartofii, taiati cubulete si ii lasam si pe acestia la fiert. Tot acum putem adauga si patrunjelul.
- cand consideram ca este aproape gata adaugam si usturoiul pisat si putin piper. Mancarea o facem cat de zemoasa ne place.



Pofta mare!

2 comentarii:

  1. pana acum nu am gatit niciodata ostropel, dar de azi, sigur o sa mai fac pentru ca am incercat reteta ta si este absolut delicioasa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Stef, ma bucur ca ti-a placut! :-)
    Langa o mamaliguta merge perfect... si nu numai.

    RăspundețiȘtergere