luni, 4 iulie 2011

Prajitura cu visine



O delicioasa tarta de sezon.


  • Avem nevoie de:

- 250 g zahar
- 200 g unt
- 200 g faina
- 4 oua
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- esenta rom
- 1,5 kg visine


  • Cum procedam:

- separam albusurile de galbenusuri. Acestea din urma se freaca bine cu untul, zaharul si zaharul pudra pana devine o pasta cremeoasa.
- adaugam esenta si faina, impreuna cu praful de copt.
- batem spuma albusurile, la care adaugam si aproximativ 150-200 g visine (pulpa si sucul)
- se incorporeaza albusurile in compozitie, amestecandu-se de sus in jos, pentru ca tarta sa fie pufoasa.
- se pune totul intr-o tava de tort, tapetata cu ulei si faina
- deasupra compozitiei se aseaza restul de visine si se pune totul la cuptor pentru aproximativ 50-55 min, la foc potrivit.










Pofta mare sa aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu