- Avem nevoie de:
- 1 piept de pui
- 200g-250g orez
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 2 oua
- pasta de ardei
- suc de rosii
- frunze de varza
- sare
- piper
- bors
- Cum procedam:
- dam pieptul de pui la masina de tocat
- adaugam orezul, ales si spalat, ceapa taiata marunt, morcovul dat pe razatoare, putina pasta de ardei, putin suc de rosii, cele 2 oua, sare si piper
- se omogenizeaza bine compozitia
- si se trece la impaturit sarmale, partea care mie nu imi place deloc, dar na...n-am avut de ales.
- pe fundul unei cratite se aseaza un pat de varza, taiata marunt si se aseaza sarmalele una cate una
- se acopera totul cu frunze de varza
- peste sarmale se pune apa, putin bors, suc de rosii si pasta de ardei
- se lasa la fiert, la foc mic (pe ochiul de aragaz le-am facut eu), pentru aproximativ 2,5-3 ore.
E mai migaloasa treaba, dar sunt tare bune! :-)
Sa aveti pofta!
nu am mai mancat de mult tare sarmalute in frunza de varza. si ale tale arata tareee bineeee de mi-ai facut pofta!!!
RăspundețiȘtergereStef, mai am cateva, deci...te astept!
RăspundețiȘtergereDar, neaparat cu gaza mica. :-)
Sarmalutele tale, arata demential!
RăspundețiȘtergereMersi, Lavi!
RăspundețiȘtergereTe-as invita la masa, dar s-au terminat demult. :-)