marți, 21 august 2012

Supa de rosii cu orez


O supa usoara si delicioasa!

  • Avem nevoie de:
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- aprox 1 kg rosii
- jumatate cana orez
- 2 catei usturoi
- sare
- 1 legatura patrunjel

  • Cum procedam:
- am spalat rosiile, le-am taiat jumatati si le-am pus la fiert.
- ceapa si ardeiul le-am taiat marunt, iar morcovul l-am dat pe razatoare. Aceste legume le-am pus putin la calit intr-o cratita, cu un cub de unt.
- dupa ce s-au fiert, rosiile au fost decojite, taiate mai marunt si adaugate in cratita, alaturi de celelalte legume.
- se adauga apa si se lasa la fiert; odata incheiat acest proces, legumele se mixeaza bine cu un blender si se adauga apa, in functie de cat de consistenta doriti sa fie supa.
- orezul se fierbe separat, in apa, cu putina sare, iar dupa ce a fiert se adauga in supa, omogenizandu-se.
- se pune sare dupa gust, usturoiul (eu l-am taiat marunt) si legatura de patrunjel.

Se poate servi simpla sau cu smantana. Strumful meu a devorat-o! :-)


Pofta mare!

5 comentarii: