duminică, 24 martie 2013

Cornuri cu gem



                 Cu gandul la strumful meu, caruia incerc sa-i ofer, cat de cat, o alimentatie sanatoasa, am pus in aplicare reteta de mai jos, inspiratie caietul cu retete.


  • Avem nevoie de:

- 450-500 g faina
- 250 ml lapte
- 25 g unt sau margarina pentru prajituri
- 5 linguri miere
- 1 plic (10 g) drojdie uscata
- 1 ou pentru uns


  • Cum procedam:

- drojdia se dizolva bine in putin lapte cald.
- intr-un alt recipient se dizolva mierea si untul, in restul de lapte; peste acest amestec se adauga drojdia si faina, treptat, pana se obtine un aluat moale si nelipicios.
- aluatul astfel obtinut se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul
- dupa ce aluatul a crescut se imparte in doua parti, din fiecare parte intinzandu-se cu sucitorul foi nu foarte groase.
- fiecare foaie se va taia in jumate, apoi in 4 si apoi in 8, obtinandu-se in final 16 cornulete (din ambele foi).
- se aseaza gemul pe fiecare raza obtinuta si se ruleaza, de la baza catre varf.
- cornurile se pun pe hartie de copt, intr-o tava si se mai lasa la crescut pentru aproximativ 30 min
- dupa ce acestea au crescut, se ung cu un amestec de ou si putin lapte
- se pune tava la cuptorul preincalzit, pana se rumenesc cornurile (aproximativ 30-35 min), la foc potrivit.
- dupe ce se racesc, se pot unge cu miere si se pot orna dupa preferinta.




Copilul meu a spus ca sunt "tae 
bune!" :-) .....deci, merita incercate.





Pofta mare sa aveti!

2 comentarii:

  1. mai aveti un corn si pentru bia?:)
    dar sa stii ca nici mama biei nu ar refuza unul, la cat de bine arataaaa!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Avem, dar sa veniti repede, ca S. le-a pus gand rau. Sta ce sta si iar trage la tava....cica vrea "muuuuttt". :-)

    RăspundețiȘtergere