luni, 24 iunie 2013

Cheescake cu fructe de padure


  •    Pentru blat, avem nevoie de:

- 400 g biscuiti digestivi
- 150-200 g unt (cu aproximatie)
- 1 plic zahar vanilat
- 1-2 linguri zahar
- esenta
- 2 linguri cacao







  • Pentru crema, avem nevoie de:

- 500 g branza vaci dulce, cremoasa
- 500 g frisca nebatuta
- 150 ml lapte
- 250 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic gelatina
- esenta vanilie
- 1 plic intaritor pentru creme cu branza (optional)
- 300 g fructe de padure


  • Cum procedam:

- Pentru a face blatul, biscuitii se maruntesc la robot cu zaharul, esenta si cacao. Se adauga untul topit si se amesteca bine.
- Compozitia se pune intr-o tava de tort (26 cm) cu peretii detasabili (se poate pune si folie alimentara) si se preseaza bine.
- Pentru crema, se mixeaza bine branza cu laptele, zaharul, zaharul vanilat, esenta si intaritorul (in cazul in care alegeti sa puneti). Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa. Dupa 10 min, se pune vasul in unul cu apa clocotita. Se amsteca apoi cu restul compozitiei.
- Frisca se bate si se amesteca cu crema de branza.
- aproximativ jumatate din crema obtinuta se pune peste blat; se adauga fructe de padure decongelate bine. Jumatate din restul de crema se amesteca cu fructe de padure, omogenizandu-se bine. Peste fructele din tort se adauga crema alba ramasa si apoi, la final, crema amestecata cu fructe de padure.
- Se orneaza dupa preferinta.
- Se lasa la frigider 3-4 ore si apoi se serveste.



!
Pofta mare!



2 comentarii:

  1. a inceput vacanta si te-ai pus pe gatit bunatati?:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Anul asta nu prea poate fi vorba de vacanta, dar asa printre picaturi, hartii, carti, etc. :-)

    RăspundețiȘtergere