duminică, 9 iunie 2013

Tort diplomat




              Cu ceva timp inaintea zilei de 1 Iunie, am avut cerere speciala din partea strumfului meu: "un tort cu Mickey". Si, cum am vrut ca totul sa fie facut in casa, mi-am incercat norocul. Concluzie...si in ziua de astazi ma intreaba daca mai e tortulet! :-)

  • Deci, pentru blat avem nevoie de:

- 4 oua mai mari
- 250 g zahar (o cana)
- 250 g faina
- 50 ml apa
- 50 ml ulei
- 1 plic zahar vanilat
- 1/2 plic praf de copt
- esenta rom (asta am avut la indemana)

  • Pentru insiroparea blatului

- compot de visine

  • Pentru crema:

- 3 oua
- 200 g zahar
- 200 ml lapte
- 250 ml frisca
- 50 ml apa
- 2 plicuri gelatina
- fructe

  • Cum procedam:

- am facut prima data blatul; am mixat bine ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat si apoi am incorporat usor celelalte ingrediente. Compozitia am pus-o in forma de tort (26 cm) si am lasat-o la cuptor pentru aproximativ 30 min, la foc potrivit.
- pentru realizarea cremei, se mixeaza bine ouale intregi cu zaharul, pana isi dubleaza volumul, se adauga laptele si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu, pana cand aceasta incepe sa se ingroase. Gelatina se dizolva in aproximativ 50-60 ml apa, se adauga in crema fierbinte si se amesteca bine cu o lingura de lemn, pana se dizolva. Crema se lasa putin la racit si cand incepe sa se ingroase, adaugam frisca batuta si omogenizam.
- insiropam prima parte a blatului cu sirop din compot, adaugam un strat generos de crema, iar deasupra acesteia diverse fructe; eu am pus banana, kiwi si nectarina. Se adauga urmatorul strat, insiropam si punem restul de crema.
- se orneaza, la final, dupa preferinta si imaginatie.





Pofta mare sa aveti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu