miercuri, 6 noiembrie 2013

Chec cu lamaie




O prajitura insiropata, pentru amatorii de lamaie.


  • Pentru checul prorpiu-zis, avem nevoie de:

- 4 oua
- 225 g unt
- 200 g faina
- 200 g zahar
- 1 lingura mac
- 1 lamaie
- 1 praf copt


  • Pentru sirop, avem nevoie de:

- 100 ml apa
- 150 g zahar
- zeama de la 2 lamai


  • Cum procedam:

- ouale se mizeaza intregi, impreuna cu zaharul
- untul se topeste si se adauga compozitiei, alaturi de celelalte ingrediente, omogenizandu-se bine.
- compozitia se adauga intr-o tava de cozonac, tapetata cu ulei si faina si se da la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 50 min; se poate testa cu o scobitoare.
- se face intre timp siropul: se incalzeste apa, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste, iar la final se adauga zeama celor 2 lamai. Siropul astfel obtinut se dauga pe toata suprafata checului preparat.








Pofta mare!

2 comentarii: