luni, 27 iulie 2015

Prăjitură cu brânză




  • Pentru aluat, avem nevoie de:

- 2 ouă întregi
- 9 linguri zahăr
- 9 linguri lapte
- 9 linguri ulei
- 12 linguri făină
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahăr vanilat


  • Pentru crema de brânză, avem nevoie de:

- 500 g brânză
- 4 ouă
- 5 linguri rase cu griș
- 6 linguri de zahăr
- 1 plic zahăr vanilat
- esență (vanilie, lămâie, rom)


  • Cum procedăm:

- se face aluatul, amestecând toate ingredientele; jumătate din compoziție se pune intr-o tavă de 30/20 cm (sau chiar mai mică, pentru a ieși mai bine), și se dă la cuptor pentru aproximativ 10 min.
- se realizează compoziția de brânză, care se toarnă peste aluatul din tavă, după cele 10 min,  iar peste aceasta se pune restul aluatului.
- se mai pune tava la cuptor pentru aproximativ 40 min; se testează cu o scobitoare.
- se pudrează la final cu zahăr vanilat.



Poftă mare!


După o rețetă Laura Sava.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu