marți, 24 octombrie 2017

Prăjitură cu pere și ciocolată



Avem nevoie de:
  • 140 g făină
  • 3 ouă
  • 120 g unt
  • 130 g zahăr
  • 400 g pere, tăiate cubulețe 
  • 200 g ciocolată 
  • 1 plic praf de copt 
  • 1 plic zahăr vanilat 
Cum procedăm:

- se mixează foarte bine ouăle, peste care se adaugă apoi zahărul și zahărul vanilat și se mai mixează câteva minute, la viteză maximă 
- se adăugă treptat făina și praful de copt, încorporându-se în compoziție.
- peste acestea se adaugă untul, după ce acesta a fost topit, în prealabil, și lăsat pe foc până şi-a schimbat ușor culoarea
- compoziția se toarnă într-o tavă  tapetată cu hârtie de copt, peste compoziție se adăugă perele, curățate de coajă și tăiate cubulețe și ciocolata (o parte se lasă bucăți mai mari care se adaugă peste pere, iar cealaltă se dă pe răzătoarea mare)
- se pune prăjitura la cuptor pentru aproximativ 40-45 min, la foc mediu, până se rumenește frumos și trece testul scobitorii

Tava mea a avut aproximativ 25cm/30 cm. Dacă ar fi fost mai mică, prăjitura ar fi ieșit mai înaltă.
Poftă bună!

Sursă: Alexandra Vasile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu