marți, 3 octombrie 2017

Tartă rustică



  • Avem nevoie de:

- 4 ouă  (ale mele au fost mai mici)
- 300 g făină
- 300 ml lapte
- 80 g telemea/parmezan
- 150 g cașcaval
- 100 g şunculiță
- 100 g salam
- 1 ardei capia
- 3-4 castraveti/gogoșari în oțet
- 3 linguri ulei de măsline
- 10 g praf de copt
- sare, piper


  • Cum procedăm:

- mixăm bine ouăle (nu e nevoie să se separe albușul de gălbenuș)
- adăugăm laptele, uleiul și făina și omogenizăm bine
- se adăugă brânza și cașcavalul, date pe răzătoare și celelalte ingrediente tăiate cubulețe
- se adăugă praful de copt și se potrivește de sare, piper
- toată compoziția se toarnă intr-o formă de tort (26 cm) cu pereți detașabili, tapetată cu hârtie de copt
- se dă la cuptor pentru 30-40 min, la foc potrivit; se poate face testul scobitorii.

Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu