- Avem nevoie de:
- 3 ouă (mai mari)
- 350 g iaurt (eu am folosit Pilos, 3,5% grăsime)
- 450 g făină
- 10 linguri zahăr (aprox 220g)
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 plic praf de copt
- esență rom
- Cum procedam:
- ouăle întregi se mixează bine cu zahărul și zahărul vanilat
- se adăugă iaurtul, esența și se amestecă bine
- se adăugă făină, amestecată cu praful de copt și se omogenizează bine, obținându-se un aluat ca o smântână groasă (dacă cumva e prea gros aluatul se mai pot adăuga 1-2 linguri iaurt)
- se ia din aluat cu o lingură și se toarnă în uleiul încins bine; m-am ajutat de un deget pentru a pune compoziția din lingură.
- se prăjesc bine gogoșelele, pe toate părțile și se scot apoi într-un castron cu un șervețel în interior, pentru a absorbi surplusul de ulei
- se pudrează gogoșile cu zahăr pudră
Pufoase și gustoase!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu