- Avem nevoie de:
- 3 ouă
- 140 g făină
- 150 g iaurt 10% grăsime (merge și 3,5%)
- 150 g zahăr
- 75 g unt topit
- 120 g afine
- 10 g praf de copt (1 plic)
- Cum procedăm:
- se separă gălbenușurile de albușuri
- albușurile se bat spumă tare cu zahărul
- gălbenușurile se amestecă cu iaurtul și untul topit
- se adaugă albușurile bătute spumă, amestecând de jos în sus
- se toarnă făina, amestecată cu praful de copt, se omogenizează, iar ia final se adaugă afinele
- se toarnă compoziția în formele de brioșe și se pune tava în cuptor, preîncălzit la 180°, pentru aproximativ 25-30 min. Se pot proba cu o scobitoare.
Absolut delicioase și pufoase.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu