- 400 g făină
- Ingrediente (pentru 8-9 chifle):
- 2 pahare iaurt a câte 150 g
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1 plic praf de copt
- busuioc, oregano- după gust
- 1 ou pentru uns chiflele
- Cum procedăm:
- într-un bol amestecăm ingredientele uscate: făina, sarea, praful de copt, busuiocul, oregano
- se adaugă cele 2 iaurturi, uleiul și se amestecă, inițial cu o spatulă, apoi se frământă cu mâna, până se obține un aluat omogen. (Eu m-am ajutat și de un strop de apă la final, pentru a închega toată compoziția)
- se împarte aluatul in 8 părți, se formează bile și se pun pe hârtie de copt, în tavă, lăsându-le să se odihnească timp de 10 min, înainte de a pune tava la cuptor
- după cele 10 min de repaus, chiflele se ung cu oul bătut
- băgăm chiflele la cuptor, la 200° cu ventilație, pentru 18-20 min.
- proaspăt scoase din cuptor au coaja crocantă și miezul pufos
- după ce s-au răcit, le-am pus într-o pungă de pâine, pentru a nu se întări.
Poftă bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu