duminică, 29 martie 2020

Pâine cu iaurt, fără drojdie








  • Ingrediente (pt 1 pâine, coaptă în formă de chec, din silicon):

- 300 g făină
- 300 g iaurt (2 pahare a câte 150 g)
- 1 ou mare
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 linguriță sare
- 1/2 linguriță zahăr
- 1 plic praf de copt
- busuioc, oregano- după preferință


  • Cum procedăm:

- se amestecă bine oul întreg cu iaurtul
- se adaugă cele 2 linguri ulei de măsline, sarea, zahărul și continentele
- la final se adaugă treptat făina, amestecată în prealabil cu praful de copt
- se amestecă, inițial, cu o spatulă, apoi se frământă atât cât să fie încorporate toate ingredientele. Se obține, în final, un aluat destul de lipicios
- aluatul obținut se pune in tavă (eu am folosit una de chec, din silicon), se nivelează bine cu o spatulă și se lasă la odihnit pentru 10 min, după care se unge deasupra cu ulei de măsline
- se pune tava în cuptorul preîncălzit la 200°, căldură sus-jos, pentru aprox. 25-30 min. Important este să se rumenească deasupra. Se poate testa cu o scobitoare.

Se taie după ce se răcește complet. Am pus-o, apoi, într-o pungă de pâine, pentru a nu se întări.

Noi am fost încântați.
Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu