sâmbătă, 4 aprilie 2020

Waffe sărate, pentru mic dejun






  • Avem nevoie de (pt. aprox. 9 discuri):

- 2 ouă mari
- 300 ml lapte
- 200 g făină
- 50-60 g telemea
- 60 g unt
- 3-4 felii șuncă
- mărar
- ceapă verde, câteva fire
- 1 plic praf de copt
- sare, piper


  • Cum procedăm:

- fără a le separa, mixăm spumă ouăle
- adăugăm laptele, brânza fărâmițată, mărarul, ceapa verde
- se adaugă treptat făina și se mixează, încorporându-se, apoi, șunculița tăiată cubulețe și untul topit
- se omogenizează toată compoziția și se condimentează cu sare și piper
- se încinge aparatul de făcut waffe
- se adaugă câte un polonic de compoziție în aparatul de făcut waffe și se așteaptă până se rumenește frumos fiecare waffă

Se pot consuma simple, sau sub formă de sandwich, cu cremă de brânză.
Poftă mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu