vineri, 25 iunie 2010

Clatite cu branza si smanatana


De obicei clatitele le fac cu dulceata, dar de data asta am ales sa le fac cu branza si smantana si au fost delicioase.

  • Pentru aluatul de clatite, avem nevoie de:
- 2 oua
- 1l lapte
- faina
- putina sare
- putin ulei
- putina apa minerala, care face clatitele pufoase

  • Pentru umplutura, avem nevoie de:
- 1-2 oua
- branza telemea
- smantana
- zahar
- 1 plic zahar vanilat
- o esenta vanilie

  • Cum procedam:
- pentru clatite nu mai insist; cred ca toata lumea stie cum se fac. Precizez doar ca eu, dupa ce amestec toate ingredientele mentionate, las putin compozitia sa se "odihneasca", sa se dizolve bine faina si, inainte de a incepe coacerea clatitelor, adaug putina apa minerala.
- simplu si in ceea ce priveste umplutura: adaugam toate ingredientele, le amestecam bine, umplem fiecare clatita cu aceasta compozitie, le impaturim (eu am facut-o in triunghi) si le punem la cuptor, intr-o tava cu putin ulei, pentru aproximativ 15-20 min.
- le scoatem de la cuptor, le putem pudra cu zahar sau adaugam smantana, dupa preferinta si sunt numai bune de servit.


Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu