marți, 22 iunie 2010

Priconuci



Bucuria mea cand fac maioneza sau vreo masca de par... stiu sigur care este directia albusului. De regula, folosesc 2 albusuri si obtin o tava de cuptor de priconuci si inca una mai mica.

  • Asadar, avem nevoie de:
    - 2 albusuri
    - o cana zahar
    - esenta rom/vanilie
    - nuca macinata (cantitatea este dupa preferinta)

  • Cum se prepara:
    Procedeul este acelasi ca si la bezele.
    - se bat albusurile spuma tare, impreuna cu cana de zahar
    - se adauga nuca macinata si se amesteca bine
    - se pune in tava hartie de copt si se adauga compozitia, folosind o lingurita - se pune tava la cuptor pentru aproximativ 50 min, la foc mic, cu usa intredeschisa
    - se stinge cuptorul si se lasa inauntru pentru a se raci.


Simplu si gustos! Pofta mare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu