miercuri, 23 iunie 2010

Prajitura desteapta





Intr-adevar isi merita numele, daca ne gandim la faptul ca dintr-o compozitie obtinem o prajitura cu blat, crema si glazura. Multumiri lui Teo, pe al carei blog am descoperit reteta.
Daca sunteti fan kremsnit, merita sa incercati si aceasta prajitura, mai ales ca e foarte simplu de facut.

  • Avem nevoie de:
- 9 oua
- 250g zahar
- un pachet de unt ( sau 200-250 g ulei)
- 9 linguri de faina
- un plic de zahar vanilat, esente
- 1l lapte

  • Cum procedam:
- separam galbenusurile de albusuri
- albusurile le batem spuma, cu putina sare
- galbenusurile se freaca bine cu zaharul, zaharul vanilat, untul/uleiul si laptele rece
- se adauga faina si apoi albusurile batute spuma
- se incorporeaza bine toata compozitia. Nu va speriati ca este prea lichida, isi va face treaba si va iesi o prajitura delicioasa.
- se tapeteaza o tava cu ulei si faina si se toarna compozitia
- se pune tava la cuptor pentru aproximativ 1 ora, la foc mediu, pe o treapta mai inalta a cuptorului. In tot acest timp nu deschideti usa cuptorului, pentru ca riscati ca prajitura sa se lase.
- puteti incerca daca este gata ajutandu-va de o scobitoare.
- la final se tapeteaza cu zahar pudra.

Sa aveti pofta!

4 comentarii:

  1. te invidiez tare mult ca ai reusit sa duci pana la capat reteta si ca ti-a iesit prajitura.:)..

    RăspundețiȘtergere
  2. A iesit chiar foarte bine.
    Ai incercat-o si nu ti-a iesit?

    Chiar acum ma bazaia sotul ca ar vrea o desteapta. :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna prajitura si usor de facut. A iesit exact ca in poza...numai ca dupa 2 ore si ceva de stat in cuptor ;))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur ca a iesit.

    Timpul la cuptor e si in functie de cuptor, dar important e sa nu deschizi usa cuptorului in prima ora si apoi o inerci cu scobitoarea si o mai lasi cat mai e nevoie.

    Azi am facut-o si eu din nou si am lasat-o cam 1 ora si 15 min.
    Te pupic!

    RăspundețiȘtergere